facebook

Атестація медсестер закладів освіти під час карантину

Молодші спеціалісти з медичною освітою, які працюють на посадах сестер медичних усіх найменувань усіх типів закладів охорони здоров’я, проходять атестацію.

Сестри медичні усіх найменувань, які працюють у закладах освіти, зможуть атестуватись у шестимісячний строк після закінчення карантину. Про це нагадали у Профспілці працівників освіти і науки України.

Згідно з пунктом 4.10 Положення «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 23.11.2007 № 742 молодші спеціалісти з медичною освітою, які працюють на посадах сестер медичних усіх найменувань (крім сестер медичних операційних та сестер медичних – анестезистів) усіх типів закладів охорони здоров’я, проходять атестацію за спеціальністю «сестринська справа».

Наказом Міністерства охорони здоров’я № 1106 від 12.05.2020 наказ № 742 доповнено новим пунктом 7 такого змісту:

У 2020 році атестації на присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії молодших спеціалістів з медичною освітою переносяться на період дії карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211. Термін дії посвідчень про кваліфікаційну категорію молодшого спеціаліста з медичною освітою, який спливає у період дії карантину, установленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину, подовжується на один рік.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Молодші спеціалісти з медичною освітою, термін дії посвідчень про кваліфікаційну категорію яких сплив у період дії карантину, та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину, мають право атестуватись у шестимісячний строк після закінчення карантину.

Наразі останні зміни до постанови КМУ № 1236 внесено постановою КМУ від 17 лютого 2021 р. № 104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», згідно з якими карантин подовжено 30 квітня 2021 року.

Тому сестри медичні усіх найменувань, які працюють у закладах освіти, зможуть атестуватись у шестимісячний строк після закінчення карантину.

Джерело.


Повернутись вверх