facebook

Як організувати роботу шкіл під час адаптивного карантину: рекомендації МОН

Як організувати роботу шкіл під час адаптивного карантину: рекомендації МОН
На сайті Міністерства освіти і науки оприлюднено рекомендації МОН для закладів загальної середньої освіти. Документ роз’яснює особливості роботи шкіл під час адаптивного карантину з 24 лютого і наголошує на пріоритетах роботи закладів у цей період.
У певних випадках під час адаптивного карантину передбачене дистанційне навчання, і МОН чітко вказало на пріорітети при його запровадженні:
«У випадку організації дистанційного навчання, заклад освіти має діяти в інтересах дитини. Організація освітнього процесу має забезпечувати регулярну та змістовну взаємодію вчителів з учнями. Крім того, мають створюватися умови для забезпечення повноцінної участі в освітньому процесі осіб з особливими освітніми потребами з обов’язковим урахуванням індивідуальної програми розвитку», — ідеться на сайті МОН.
Також у міністерстві наголошують, що для учнів, які не можуть взяти участь у синхронному режимі взаємодії з поважних причин, навчальний заклад повинен забезпечити використання інших засобів комунікації, доступних для учнів — телефонного, поштового зв’язку тощо.
З 24 лютого на території України встановлюється «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого, зокрема, забороняється:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50 % здобувачів освіти та персоналу закладу;
  • проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів);
  • проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інших) заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50 % місць у кожному окремому залі.
Чтайте також:  Як освіта батьків впливає на успішність дітей та їхнє бажання вчитися. Показові результати дослідження

У разі встановлення на території регіону «червоного» рівня учням забороняється відвідувати заклади освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4-х класів закладів загальної середньої освіти.

Джерело.


Повернутись вверх