facebook

Чи можуть ходити в дитсадок діти без щеплень

Чи можуть ходити в дитсадок діти без щеплень
Дітям, які не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих дошкільних закладів не дозволяється. Однак може бути виняток, повідомляє «Наше Місто».

Про це повідомляє Мін’юст на своїй сторінці в Facebook в п’ятницю, 12 лютого. Відповідна норма прописана в законі України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Однак, як уточнили в відомстві, є виняток.
«У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його», – йдеться в повідомленні.

Крім того, існує Перелік медичних протипоказань і застережень до проведення профілактичних щеплень.


«Тому отримуємо висновок: діти, які не отримали профілактичних щеплень не через медичні протипоказання, не мають права відвідувати дитячі колективи»,- додали у відомстві.

У Мін’юсті також наголосили, що відмова приймати дітей без щеплень у садок не порушує права на освіту.

«Законом України« Про освіту »передбачено, що ніхто не може бути обмежений у праві на отримання освіти. Однак громадяни наділені правом обирати і форму освіти, в тому числі дистанційну або сімейну (домашню)», – нагадали в міністерстві.

Чтайте також:  Потрібен механізм для зарахування стажу вчителям, які наразі працюють за кордоном, - Ірина Верещук

У Мін’юсті також наголосили,що відмова приймати дітей без щеплення у садок НЕ порушує права на освіту.

Джерело.


Повернутись вверх