facebook

МОН: зменшувати надбавки за престижність некоректно

У МОН заявляють, що позиція стосовно зменшення надбавки за престижність праці є некоректною

Позиція територіальних громад стосовно зменшення відсотку надбавки за престижність в 2021 році у зв’язку із підвищенням посадових окладів на 20 %, є некоректною.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти у відповідь на запит Профспілки працівників освіти і науки щодо виплати працівникам певних закладів освіти різних надбавок за престижність педагогічної праці.

Зокрема, у Міносвіти повідомили, що при обрахунку обсягу освітньої субвенції як на 2020, так і на 2021 рік, враховано однаковий середній відсоток надбавки за престижність праці (25 відсотків від ставки заробітної плати вчителя вищої категорії).

«Тобто позиція стосовно зменшення відсотку надбавки за престижність у 2021 році у зв’язку із підвищенням посадових окладів (ставок заробітної плати) на 20 відсотків, є некоректною», – наголошують у Міносвіти.

Загалом у Державному бюджеті на 2021 рік Міністерству освіти і науки передбачені видатки обсягом 139,5 млрд грн, що на 26,6 млрд грн більше, ніж у 2020 році.

«Із зазначеної суми загальнодержавні видатки (субвенції) становлять 103,7 млрд грн, що на 20,1 млрд грн більше, ніж торік, зокрема освітня субвенція (заробітні плати) – 99,65 млрд грн (у 2020 році – 80,9 млрд грн)», – зазначають у відомстві.

Чтайте також:  "Проводьте час якісно". Три приклади з життя, які спростовують популярний метод виховання дітей

Водночас в Міністерстві освіти і науки наголосили, що керівнику закладу освіти надано право встановлювати конкретний розмір надбавок у межах визначеного граничного розміру відповідно до особистого внеску працівника у загальні результати роботи закладу.

Джерело.


Повернутись вверх