facebook

5 українськомовних освітніх мультсеріалів для школярів

Пізнавальні мультфільми для дітей будь-якого віку.

Усі діти обожнюють мультфільми. Це відмінна ідея для розваги. А чи можна використовувати мультфільми для навчання? Чи існує якісний український контент, який можна використовувати з навчальною метою? Так!

Пропонуємо п`ять освітніх мультсеріалів, які неодмінно сподобаються школярам та зацікавлять їх історією України, технікою, фізикою, програмуванням та іншими науками.

«КнигаМандрівка»

Це перший український мультсеріал, в якому яскраво та захопливо розповідається про життя і пригоди видатних українців. Серіал створюється на основі книги, яка стала вітчизняним бестселером – «Книга-мандрівка. Україна», що підготовлена креативним агентством Green Penguin Media у 2018 році.

Наразі мультсеріал складається з 5 сезонів. Вони об’єднують понад 60 коротких яскравих анімацій, у кожній з яких упродовж 3-6 хвилин розповідається історія про певну знакову особистість, історію національного свята чи символіки або про визначні події з історії України. Окремий блок анімацій присвячено коронавірусу. Цей блок створено в рамках соціальної кампанії «Залишайтесь вдома. Залишайтесь людьми».

Яскрава сучасна графіка, змістовність та формат сторітелінгу роблять анімацію однаково цікавою як для школярів, так і для дорослих. Мультсеріал стане у пригоді для всіх, хто цікавиться історією, та допоможе урізноманітнити навчання.

«Цікава наука»

Це некомерційний проєкт, на меті якого популяризація науки та підвищення наукової грамотності серед українськомовних глядачів шляхом перекладу англомовних пізнавальних відео.

Чтайте також:  У Міносвіти розповіли про підвищення зарплати вчителів вже з квітня...

Проєкт було започатковано за ініціативи Віталія Шевчука – вчителя фізики та астрономії з міста Луцька у 2016 році.

Наразі на You-Tube-каналі «Цікава Наука» перекладено та озвучено українською мовою понад 450 анімацій та відеоскрайбінгів з фізики, біології, географії, анатомії, астрономії, медицини та інших наукових дисциплін.

Матеріали проєкту «Цікава Наука» можна використовувати на уроках з париродничих і точних наук, адже у кожній анімації розповідається про закони навколишнього світу змістовно, цікаво, наочно і водночас доступно.

«Моя країна Україна»

Це пластиліновий анімаційний серіал для дітей дошкільного чи молодшого шкільного віку. Його створено студією НОВАТОРФІЛЬМ за підтримки Державного агентства України з питань кіно у 2010 році. Наразі підготовлено 26 серій.

У кожній серії впродовж 2-3 хвилин розповідається історія про знакове місто, село чи унікальний природний об’єкт України.

Мета проєкту – виховати покоління національно свідомих українців, які пишаються своєю країною.

«Фіксики»

Це мультсеріал, що створено російською компанією «Аероплан» у 2010 році за мотивами повісті-казки Едуарда Успенського «Гарантійні чоловічки» у межах масштабного освітнього проєкту.

Мультсеріал розповідає про пригоди казкових чоловічків-фіксиків, які живуть усередині різноманітних приладів. Вони добре знаються на техніці й у захопливому невимушеному форматі діляться своїми знаннями з головним героєм мультфільму – школярем ДімДімичем.

Чтайте також:  Реформа старшої школи "скоротить" кількість предметів, – експерти

Оригінальна російськомовна версія «Фіксиків» наразі включає 161 серію, українською мовою адаптовано понад 100 серій.

Мультфільм стане у пригоді для ознайомлення школярів молодших та середніх класів з азам техніки і фізики.

«Смішарики. Пін Код»

Це відгалуження російського мультсеріалу «Смішарики». Серії «Пін Коду» розповідають про пригоди друзів Їжачка, Лосяша, Нюші, Копатича та інших.

За сюжетом більшість подій мультфільму пов’язані з космічним кораблем «Шарольотом», члени екіпажу якого – персонажі оригінального мультфільму «Смішарики».

Серії присвячені різним ситуаціям: як безглуздим, так і надзвичайно небезпечним, у процесі розв’язання яких героями мультфільму пояснюються цікаві факти про світ і його влаштування.

Мультсеріал презентовано у 2012 році, наразі він складається з 3 сезонів і включає понад 100 серій. Українською мовою адаптовано понад 50 серій.

Сюжет анімацій спрямований, перш за все, на розвиток зацікавленості у школярів до винахідництва, програмування, а також природничих та гуманітарних наук.

А які освітні мультфільми порадите переглянути Ви?

Джерело.


Повернутись вверх