facebook

Дитсадок на Дніпропетровщині побореться за престижну премію ЄС у галузі сучасної архітектури

Дитячий садок може вміщувати 155 малюків, зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОДА.

Інформує Всеосвіта.

Обухівський дитсадок номінували на премію ЄС у галузі сучасної архітектури – EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award.

Про це повідомила заступниця голови Дніпропетровської обласної державної адміністраціїОльга Горб.

За її словами зведений «з нуля» дитсадок в Обухівці запрацював ще у жовтні 2018 року:
У двоповерховій будівлі проєктувальники поєднали цікаві архітектурні рішення з новітніми технологіями. Завдяки втіленню ідеї «орієнтації за Сонцем» садочок є максимально енергоефективним, а великі вікна створюють ефект «життя на галявині».
Ольга Горб також додала й повідомила, що дитсадочок може вміщувати 155 малюків.

Славу найсучаснішого та найоригінальнішого дитсадка в Україні, він здобув завдяки своїй унікальній архітектурі.

Дитячі кімнати вітражами «дивляться» на південь, тому там завжди досить сонячно, а влітку не спекотно. Навіси на фасаді захищають дах від перегріву, а сонячні панелі на даху слугують для додаткового заощадження енергоспоживання.

Фахівці конкурсу, під час відбору різних об’єктів на премію, враховували архітектурні рішення та користь для громади, а естетику перемістили на другий план, наголосив архітектор дитсадка Олексій Валентіров:
Під час проєктування дитсадка, врахували і елементи сучасної європейської архітектури, і традиції модернізму, адже намагалися стерти певну межу між приміщенням та довкіллям. Завдяки ефекту великих вікон, від підлоги до стелі, діти зможуть за будь-якої погоди почувати себе комфортно.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

Джерело.


Повернутись вверх