facebook

Майже 70% учнів готові залишитись на дистанційці: Сергій Шкарлет про роботу шкіл під час карантину

Через надмірне навантаження дистанційне навчання для учнів початкової школи виявилося заважким.

Інформує Всеосвіта.

До кінця лютого школи України працюватимуть в умовах адаптивного карантину. Тобто, учні навчатимуться у змішаному форматі – офлайн та дистанційно. Про це розповів Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

За його словами, майже 70% учнів готові залишитись на дистанційній формі навчання, а от 60% батьків висловилися проти того, аби діти отримували знання вдома, за комп’ютерами.
Державна служба якості освіти проводила, не тільки у квітні, а і в червні, і в жовтні, і в грудні зрізи знань щодо якості освіти, і зрізи щодо взагалі анкетування батьків, дітей, учнів, стану освіти. Якщо 80% було категорично проти дистанційної освіти у квітні, то десь приблизно у грудні їх було лише 54-55%. Але при анкетуванні у грудні виявилося, що 65-70% дітей взагалі готові залишитись на дистанційній формі навчання, але при цьому 55-60% батьків категорично проти дистанційної форми навчання, – зазначив Шкарлет.
Він наголосив: через надмірне навантаження дистанційне навчання для учнів початкової школи виявилося заважким. Крім того, діти цього віку найбільше потребують соціалізації й найменше хворіють на коронавірус, тому їх вирішили залишити на очному форматі освіти.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: кількість предметів скоротять, 45% випускників вирушать до ПТУ

Також Міністр освіти попередив, що через пандемію COVID-19 карантинні обмеження ймовірно продовжать до 30 квітня. Наразі ще невідомо, чи будуть якісь зміни у сфері освіти після 28 лютого.
Зараз чекаємо від МОЗ певних прогнозів і пропозицій щодо подальшого введення або не введення карантину, але попередньо до 30 квітня продовжать такий самий адаптивний карантин. Але в якому варіанті – чекаємо від МОЗ, – пояснив Шкарлет.
Нагадаємо, що МОН занепокоєне ситуацією з позашкільною освітою у територіальних громадах.

Джерело.


Повернутись вверх