facebook

МОЗ пропонує запровадити новий адаптивний карантин в середині або наприкінці лютого

МОЗ пропонує запровадити новий адаптивний карантин в середині або наприкінці лютого

Міністерство охорони здоров’я запропонує уряду запровадити новий адаптивний карантин в середині або наприкінці лютого. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний санлікар України Віктор Ляшко під час форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”.

“Наразі ми запропонуємо уряду новий “світлофор“, зони епідеміологічної небезпеки, які будуть існувати в Україні уже з середини, може наприкінці лютого. Вони будуть поділені на декілька зон, 3 або 4, і вони будуть показувати чіткі маячки, де ситуація стабілізується, і де потрібно вживати відразу додаткові заходи”, — сказав Ляшко.

Зі слів головного сналікаря, ключовою річчю у новому адаптивному карантині, який хоче запровадити МОЗ, буде спроможність системи охорони здоров’я надавати медичну допомогу всім, хто її потребує.

“Коли ми говоримо про інші рівні епіднебезпеки, які ми хочемо запровадити в адаптивному карантині, вони будуть “зелений“, “жовтий“, “помаранчевий“, але вони в першу чергу будуть стосуватись не карантинних обмежень, які запроваджуються на тій чи іншій території — вони в першу чергу будуть звітувати і показувати органам місцевого самоврядування, бізнесу або іншим суб’єктам про те, що є ризик подальшого розвитку епідемії у цьому конкретному регіоні, що може призвести до негативних наслідків”, — зазначив головний санлікар.

Чтайте також:  Учителі пишуть роботи за дітей: науковець назвав серйозну проблему МАН в шкільній освіті України

Джерело.


Повернутись вверх