facebook

Методичні рекомендації щодо особливостей проведення ДПА з іноземних мов у 2020/2021 році: МОН

Здобувачі освіти, які вибрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть вибрати четвертим предметом іншу іноземну мову.

УМіністерстві освіти і науки розробили методичні рекомендації щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році.

Відповідно до наказу #МОН №1262 щодо проведення #ДПА у 2020/2021 навчальному році, здобувачі освіти, які для проходження атестації вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки.

Водночас здобувачі освіти, які вибрали третім навчальним предметом одну з іноземних мов, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іншу іноземну мову.

Згідно з п. 19 розділу ІІ Порядку проведення ДПА, здобувачам повної загальної середньої освіти, які в поточному або попередньому календарному році отримали сертифікат (диплом) міжнародного мовного іспиту з іноземної мови рівня B-1 і вищого рівня (для класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарту або академічним рівнем) або рівня В-2 (для класів із поглибленим вивченням іноземних мов) і вищого рівня, результати цих іспитів зараховуються як атестація з іноземної мови.

Для проведення державної атестації учнів 11-х класів з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання у предметному тексті використовується завдання двох рівнів складності: стандарту та профільного.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Здобувачі освіти, які бажають проходити атестацію з іноземної мови у формі ЗНО та вивчали цю мову на рівні стандарту, під час реєстрації для участі у тестуванні повинні зазначити рівень складності завдань «стандарту».

Здобувачі освіти, які бажають проходити атестацію з іноземної мови у формі ЗНО та вивчали цю мову на профільному рівні, повинні зазначати рівень складності завдань «профільний».

Здобувачам освіти, які отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту після реєстрації для проходження атестації з іноземної мови у формі ЗНО (у період з 1 лютого по 5 березня 2021 року) і до 5 березня 2021 року не здійснили перереєстрацію, виставляється оцінка за атестацію з іноземної мови за результатами ЗНО.

Здобувачам, які отримають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня В-1, В-2 (і вище) у період з 5 березня до 25 травня 2021 року з англійської мови (до 24 травня – з іспанської, німецької, французької мов) і які проходитимуть атестацію з іноземної мови у формі ЗНО, у додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням здобувача освіти) виставляється оцінка за атестацію з іноземної мови 12 балів.

Окремі здобувачі освіти, визначені цим наказом, які здобувають загальну середню освіту, можуть пройти атестацію в закладі освіти (за умови, що вони не реєструвалися для участі в ЗНО. Для них атестація з іноземних мов проводиться у письмовій формі за трьома складовими частинами (аудіювання, читання та використання мови) за матеріалами, підготовленими вчителем, які повинні відповідати Держстандарту та навчальним програмам.

Чтайте також:  Вступати до коледжу чи просиджувати штани в школі? Мережу сколихнула нова дискусія про 10-11 класи

Джерело.


Повернутись вверх