facebook

Освітній проект «Слухай»: надійний помічник для підготовки до ЗНО

Освітній проект «Слухай»: надійний помічник для підготовки до ЗНО

Навесні 2020 року за ініціативи Міністерства цифрової трансформації був проведений онлайн-конкурс корисних думок та ідей HackCorona, які спрощують життя українців. Переможцем став освітній проєкт «Слухай», який містить найбільшу онлайн-бібліотеку аудіокниг українською мовою, озвучених голосами українських зірок. В ній представлена добірка з 60 аудіокниг із творами української літератури, які входять до програми зовнішнього незалежного оцінювання. Їх можна безкоштовно прослухати за посиланням.

Як зауважує Віцепрем’єр-міністр України, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, цифровізація створює нові можливості для якісної освіти із забезпеченням свободи взаємодії, інтерактивними інструментами, які вже застосовують українці в будь-якій сфері життя. Карантинні обмеження спричинили необхідність переведення процесу навчання в онлайн-режим, завдяки чому нові цифрові рішення набули особливої актуальності. Так проєкт «Слухай» надає можливість прослуховувати аудіо книги  програми ЗНО, що сприятиме кращій підготовці до іспиту.

«Увесь світ вчиться жити в умовах пандемії коронавірусу. Україна – не виняток. Ми створюємо низку проєктів, які допомагають учням та студентам здобувати знання під час дистанційного навчання. Один із таких проєктів, який був реалізований також спільно з Мінцифри – платформа “Всеукраїнська школа онлайн”. Новий освітній проєкт “Слухай” допоможе учням випускних класів готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання в будь-який час. Окрім того, аудіокниги будуть корисними й для молодших школярів», – наголосив Сергій Шкарлет, який підтримав освітній проект.

Для озвучування текстів були запрошені українські зірки: Ліля Ребрик, Євген Кошовий, Даша Астаф’єва, Олена Кравець, Олександр Пікалов, Степан Казанін, Марта Адамчук, Юрій Великий, Володимир Мартинець, Володимир Шумко, Анастасія Оруджова, Ната Жижченко, Гарік Корогодський, Тетяна Будь та інші зірки.

Автор проекту Олександр Барабошко наголосив, що онлайн-сервіс «Слухай» уособлює бібліотеку нового покоління, що сприятиме кращому пристосуванню освітньої галузі до нового світового порядку.

Кожен має вільний доступ до сотень творів українською мовою,  переведені в аудіоформат. База проекту буде постійно оновлюватись та поповнюватись новими екземплярами, що сприятиме залученню більшої кількості користувачів та популяризації української літератури.

Джерело.


Повернутись вверх