facebook

«Сексуальна аморальність»: за що виключили 2-класницю з християнської школи

На запит CNN керівництво закладу відмовилося публічно коментувати ситуацію.

 

Нещодавно 8-річну Хлою Шелтон вигнали з християнської початкової школи після того, як вона сказала іншій учениці цієї школи, що має до неї почуття. Інцидент стався у штаті Оклахома, США. Про це в коментарі CNN розповіла мама школярки Делані Шелтон:

Ще до дзвінка мені, заступниця директора сказала Хлої, що у Біблії жінки можуть мати дітей тільки з чоловіками. Потім вона запитала в мене, як я ставлюся до симпатії між дівчатами. Я відповіла, що не бачу проблеми в цьому.

За словами американки, після цієї розмови вона забрала дочку додому. На наступний день адміністрація закладу повідомила її, що не потрібно приводити дівчинку на заняття. Через день школа «припинила партнерство» з сім’єю Шелтон через розбіжність у поглядах. Крім доньки, з закладу виключили також 5-річного сина Делані.

Я була приголомшена отриманим рішенням і не могла повірити до кінця у позицію школи, тому запропонувала директору зустрітися і обговорити це непорозуміння, на що отримала відмову – підкреслила мама Хлої.

На запит CNN керівництво закладу відмовилося публічно коментувати ситуацію через конфіденційність інформації щодо якогось конкретного учня чи сім’ї та інші фактори політики школи.

Чтайте також:  В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

У статуті Rejoice Christian School підставою для виключення є прояв «будь-якої форми сексуальної аморальності». Зокрема, мова йде про те, що учням заборонено публічно демонструвати симпатію чи прихильність один до одного, включаючи тримання за руки, обійми чи поцілунки. Учні, які «не відповідають цим стандартам та ідеалам праці і життя» у школі, позбавляються «привілею» відвідувати навчальний заклад.

Делані Шелтон обурив «висновок» школи щодо її дитини:

Що може означати вияв симпатії для 8-річної дівчинки? Те, що їй справді подобається грати з подругою на дитячому майданчику. Це ж не була демонстрація стосунків чи якоїсь неприпустимої поведінки.

Мама школярки поділилася, що після виключення Хлоя була дуже засмучена: вона постійно плакала і питала, чи Бог досі її любить.

Після того, як історія набула розголосу, другокласниця отримала сотні підбадьорюючих листів з усіх куточків Штатів. Думка про те, що 8-річна дитина ставить під сумнів, чи заслуговує вона любові від Бога, вразила людей. Наприклад, 26-річна Кайлі Холден, запропонувала мамі дівчинки організувати збір коштів на фейсбук-сторінці, пропонуючи скласти кошик допомоги сім’ї Шелтон. Люди від Канади до Луїзіани долучилися до акції у підтримку малої школярки, говорячи, як вони пишаються нею, і запевняючи, що Бог її любить.

Чтайте також:  "Нас тягне вниз село": Лісовий прокоментував невтішні для України результати PISA-2022 і запропонував кардинальне рішення

Делані сказала, що вдячність її не має меж: через таку кількість дивовижних людей дівчинка нарешті почувається добре і незабаром почне навчання у новій школі.

 

Джерело.


Повернутись вверх