facebook

Підсумки тижня в освіті: головні події

Триває проведення основної сесії зовнішнього оцінювання. В Україні завершився другий тиждень проведення ЗНО. Протягом тижня було проведено наймасовіше тестування з української мови і літератури, тестування з фізики, а також вступні іспити до магістратури.

Освіта у Нідерландах: чи обов'язково закінчувати університет

 

Поріг для тестів ЗНО може бути знижено. В Українському центрі оцінювання якості освіти допустили, що через епідеміологічну ситуацію та складності завершення навчального року в 2020 році може бути зменшений поріг «склав/не склав» для тестів зовнішнього оцінювання.

Київ знову є лідером за явкою на пункти ЗНО. Попри звільнення випускників від обов’язковості проходження державної підсумкової атестації, випускники столиці вдруге продемонстрували найвищу явку на ЗНО. Відтепер з української мови і літератури.

ЗНО відбувається у безпечних умовах, – Мандзій. За словами заступника міністра освіти, найчисельніше тестування з української мови і літератури відбулось в безпечних умовах. Це свідчить про готовність дбати про здоров’я учасників протягом всієї основної та додаткової сесій ЗНО.

Учасникам пробного ЗНО почали повертати кошти. Щоб швидко отримати кошти, необхідно мати будь-яку картку в ПриватБанку. При цьому, гроші виплачуватимуть саме тій людині, яка була зареєстрована для участі у пробному ЗНО, а не її батькам чи іншим особам.

Кабмін звільнив чотирьох заступників міністра освіти. Уряд звільнив з посад Юрія Полюховича, Максима Ярмистого, Єгора Стадного та Петра Коржевського. У МОН залишаються працювати в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет і його заступники Любомира Мандзій і Світлана Даниленко.

Чтайте також:  Сертифікація вчителів 2024: опубліковано тести, які складали педагоги в першому етапі

Уряд оприлюднив графік підвищення мінімальної зарплати. Передбачається, що підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться вже з 1 вересня – до 5 000 грн, з 1 січня 2021 року – до 6 000 грн, а з 1 липня 2021 року – 6 500 грн.

В Україні проведуть моніторинг якості дошкільної освіти. 1 липня в Україні стартував курс для національних експертів ECERS, які проведуть дослідження якості дошкільної освіти. Планується, що проміжні результати моніторингу будуть оприлюднені на початку 2021 року.

Ми шукали потужного міністра освіти, – Бабак. Голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак зазначає, що міністром освіти має стати фахівець, який спеціалізується на середній освіті. За його словами, реформу середньої освіти необхідно продовжувати.

Профспілка виступила проти реорганізації методкабінетів. Профспілка працівників освіти виступила проти створення центрів професійного розвитку педпрацівників шляхом реорганізації методичних установ. На місцях методистів вже повідомляють про майбутнє звільнення.

План роботи МОН. У відомстві назвали пріоритети. В.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про майбутні плани та зміни в сфері освіти, науки та інновацій, а також виокремив ключові завдання в організації навчальних процесів під час пандемії.

МОН готується до роботи в умовах пандемії. У відомстві визначили ключові пріоритети роботи відомства у умовах пандемії. Одним з ключових завдань у період пандемії стане організація дистанційного навчання в закладах середньої, професійної та вищої освіти.

Чтайте також:  Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про зміни у фінансуванні вищої освіти

Шахраї «зливають» відповіді на ЗНО-2020, – УЦОЯО. Шахраї за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО із відповідями до них. В УЦОЯО заперечують можливість придбання відповідей на завдання тесту.

У МОН розробили зміни до критеріїв оцінювання в НУШ. Зміни стосуються критеріїв оцінювання результатів навчання учнів початкових класів Нової української школи, які навчаються за новим Державним стандартом початкової освіти, що ухвалений в 2018 році.

Діти з ТОТ зможуть вступати до всіх вишів без ЗНО. Верховною Радою ухвалено законопроект щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей.

В Уряді передбачають можливість дистанційного навчання. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в умовах помірного розвитку епідемії в Україні, освітній процес на початку навчального року буде розпочатий з дотриманням елементу захисту дітей і вчителів.

Джерело.


Повернутись вверх