facebook

Нехтування правилами може призвести до закриття шкіл, – Ляшко

Відвідування шкіл може бути заборонено через перевищення рівня захворюваності на грип

Нехтування протиепідемічними заходами може знову призвести до заборони відвідування шкіл, зокрема, через перевищення рівня захворюваності на грип.

Про це у своєму Facebook написав головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, початок лютого є традиційним періодом зростання кількості грипоподібних захворювань.

«Розумію, що всі дещо розслабилися та зраділи відновленню навчання, але закликаю не нехтувати дотриманням протиепідемічних норм. Нагадайте дітям про важливість частого миття рук, носіння маски у громадських місцях та дотримання фізичного дистанціювання за межами класу. Адже є чіткі прописані правила, коли нехтування протиепідемічними заходами можуть знову призвести до заборони відвідування шкіл», – зазначає Ляшко.

Він наголосив, що перше правило, пов’язане з коронавірусною хворобою. Зокрема, якщо на самоізоляції перебуватимуть більше половини учнів або персоналу школа може бути зачинена для відвідування.

Друге правило стосується перевищення епідемічного порогу на грип та грипоподібні захворювання.

«Маємо пам’ятати, що початок лютого — це традиційний період зростання кількості грипоподібних захворювань, і в разі перевищенні епідпорогу в окремих регіонах по грипу, а саме досягнення та перевищення рівня 483 хворих на 100 тисяч населення, відвідування шкіл може потрапити під обмежувальні протиепідемічні заходи», – підкреслив головний санітарний лікар.

Чтайте також:  "Якого кольору шапка?" Тест з української літератури збентежив мережу: учні, які не читали твір, склали на відмінно

Окрім того, він повідомив, що станом на сьогодні, показник захворюваності на ГРВІ становить 331,5 на 100 тисяч населення, що на 31,45% менше епідемічного порогу, розрахованого для України.

Джерело.


Повернутись вверх