facebook

100 тисяч гривень за ЗНО: коли в Україні планують преміювати відмінників

Нардепи можуть розглянути документ на цьому або наступному пленарному тижні.

 


Верховна рада незабаром розгляне проєкт постанови про премії для кращих учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Про це розповів глава парламенту Дмитро Разумков у ході засідання погоджувальної ради ВР.

“Важливим питанням є постанова про премії Верховної ради для кращих учасників ЗНО… Я думаю, що найближчим часом – на цьому, або може на наступному тижні ми зможемо її розглянути”, – сказав спікер Ради.

Він зазначив, що преміювати будуть учасників ЗНО, що вступатимуть до українських вишів.

“В незалежності від соціальних умов, того, в якій сім’ї росте дитина, забезпечити їх можливістю гідно вчитися в Україні. Не їхати за кордон, а тут вчитися, тут залишатися, допомагати розбудовувати нашу державу”, – додав глава парламенту.

Підкреслимо, комітет з питань освіти, науки та інновацій вже прийняв рішення щодо відповідного проєкту постанови №4559. Він рекомендує ВР прийняти документ за основу і в цілому. Розмір однієї премії становить 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Україні хочуть ввести стипендії студентам, які склали ЗНО на 200 балів. У Раді зареєстрований відповідний проект постанови №4563.

Також в Україні можуть ввести премії учасникам зовнішнього незалежного оцінювання з найвищим результатом. Кабінет міністрів схвалив відповідний проєкт указу президента.

Чтайте також:  Як прізвище впливає на оцінки в школі: несподівані результати дослідження

Нагадаємо, що з 5 січня стартувала реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році.


Повернутись вверх