facebook

13-річну дівчинку почали цькувати через інтимні фото, які потрапили до шкільного чату

Під час перевірки факт кібербулінгу школярки підтвердився, зазначають правоохоронці.

Інформує Всеосвіта.

На Херсонщині інтимні фото 13-річної дівчинки потрапили до шкільного чату, що спричинило цькування з боку однокласників. Про це повідомляє пресслужба Головного Управління Національної Поліції у Херсонській області.

У смт Новотроїцьке до ювенального поліцейського звернулася мати 13-річної школярки та повідомила, що над її донькою знущаються однокласники: діти створили у месенджері учнівський чат, де принижували дівчинку.

Під час перевірки факт кібербулінгу (булінгу із застосуванням засобів електронної комунікації) школярки підтвердився.

Національна поліція повідомляє, що лише наприкінці минулого тижня жінка дізналась про те, що у доньки виникли непорозуміння у класі, адже дівчинка до останнього замовчувала свої проблеми.
Ще місяць тому в одній з соціальних мереж з дівчинкою почав спілкуватись хлопець її віку. В ході довготривалого листування він попросив надіслати її інтимні фото і вона погодилася. Через деякий час один з однокласників показав дівчині чат у месенджері, куди її запрошено не було. В чаті однокласники висловлювалися на адресу дівчини нецензурною лайкою та надсилали між собою її інтимні фото. Дівчина згадала, що саме ці фото вона надіслала новому знайомому у соціальній мережі, – додають правоохоронці.
У поліції говорять, що після цього випадку жертва булінгу закрилась у собі, відмовилась ходити до школи та бачитись з друзями. Певний час батьки дівчини намагалися розібратись у ситуації самостійно, проте коли це вже не допомогло – звернулися до поліції.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Начальник ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов поспілкувався з учнями класу та з’ясував, що листування у соціальній мережі з дівчиною вели дві її однокласниці:
13-річні дівчата створили обліковий запис хлопчика-підлітка та листуватися з ученицею. Після чого скріншоти діалогів або фотографій надсилали в учнівський чат, де і насміхались з жертви.
Щодо батьків неповнолітніх кривдниць поліцейські склали два адміністративні протоколи за ст.173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу», а з дітьми провели профілактичні бесіди.

Джерело.


Повернутись вверх