facebook

Уряд ухвалив підвищення заробітних плат освітян

До виплат додаються надбавки за вислугу років, престижність праці, винагорода за сумлінну працю, кошти на оздоровлення тощо.

Інформує Всеосвіта.

Сьогодні, 20 січня, Кабінет Міністрів України під час засідання ухвалив постанову про підвищення зарплати працівників бюджетних установ, зокрема й освітян.

Згідно з рішенням уряду, вже за січень педагоги отримають на 20% більшу заробітну плату.

Зарплати вчителів зростуть на 20% вже цього місяця. Щойно Уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. Уряд виділив цього року на зарплати вчителям майже 100 млрд грн. Тому сьогоднішнє рішення абсолютно прораховано та забезпечено відповідними фінансами, – написав у своєму телеграм-каналі прем’єр-міністр України Денис #Шмигаль.

Як зростуть зарплати освітян?
молодий вчитель без категорії та стажу роботи: ставка з січня 2021 становитиме 4 тисячі 859 гривень, а з грудня – 5 тисяч 265 гривень;

вчитель I категорії: ставка з січня 2021 року зросте до 6 тисяч 61 гривні, а з грудня 2021 – до 6 тисяч 567 гривень;

вчитель вищої категорії: ставка з січня 2021 року збільшиться до 6 тисяч 461 гривні, а з грудня 2021 – до 7 тисяч 1 гривні.

Крім того, до виплат додаються надбавки за вислугу років – це близько 20%, а для молодих вчителів – 10%; престижність праці – 5-30%; інші доплати – наприклад, винагорода за сумлінну працю, кошти на оздоровлення.

Чтайте також:  "Це приниження вчителів": як на вартість утримання офіцерів безпеки Чернігівщини реагують освітяни та голови громад

Тепер МОН зможе опрацювати відповідно до постанови власні нормативно-правові акти. Але вже точно можна сказати, що заробітна плата освітян розраховуватиметься з 1 січня 2021 року на основі збільшених на 20% посадових окладів, а з 1 грудня – на 8,4%. Усі доплати, надбавки й інші заохочувальні виплати зберігаються та будуть нараховуватися до збільшених посадових окладів, – зазначив у своєму телеграм-каналі міністр освіти Сергій #Шкарлет.

Нагадаємо, що раніше Профспілка працівників освіти і науки України зверталася до Кабміну з проханням прискорити ухвалення постанови щодо встановлення посадових окладів працівників бюджетної сфери.

Джерело.


Повернутись вверх