facebook

Відкрили кримінальну справу щодо призначення Міністром освіти Сергія Шкарлета

Кримінальну справу відкрито за фактом кнопкодавства під час голосування за призначення Міністра освіти і науки України.

 


Офісом генерального прокурора України відкрито кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Міністром освіти і науки України Сергія Шкарлета. Справу відкрито за заявою народної депутатки Верховної Ради України Інни Совсун. Про це сама нардепка написала на своїй сторінці у фейсбуці.

У матеріалах вказано, що картка народного депутата Григорія Суркіса проголосувала «за», хоча самого Суркіса в залі не було. Це кримінальне правопорушення, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування доручили провести Державному бюро розслідувань, – зазначила Інна Совсун.

Вона додала, що зареєстрована заява – це ще не відновлення справедливості, але вже перший крок до цього. Також народна депутатка наголошує, що за призначення міністра освіти й науки у Верховній Раді не було достатньо голосів і тепер це мають довести правоохоронні органи.

 

Чтайте також:  В Україні розпочалася реєстрація на єдине фахове вступне випробування: скільки часу є у майбутніх бакалаврів, аби подати документи

Джерело.


Повернутись вверх