facebook

Розпочалося підключення шкіл до електронних журналів

В Україні розпочато підключення шкіл до сервісу електронних шкільних журналів та щоденників

В Україні розпочалося підключення шкіл до сервісу електронних шкільних журналів та щоденників.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки після проведення тестування системи, що відбулось наприкінці минулого року.

Сервіс E-Journal має інтерфейс, через який організовано доступ до даних про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо.

Інформація до електронних журналів вноситиметься вчителями. Батьки та учні також зможуть отримати доступ до неї.

Зокрема, батьки в режимі онлайн бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні та рівень її успішності. Учні – отримуватимуть завдання та слідкуватимуть за розкладом.

За словами заступника міністра освіти Артура Селецького, модуль E-Journal є об’єктивно компромісним з огляду на необхідність оперативного впровадження сучасних цифрових технологій в освітній процес у всіх школах країни.

«Школи, які сьогодні вже застосовують подібні комерційні продукти, за бажанням зможуть і надалі користуватись ними. Ми плануємо побудувати їх зв’язок із системою, де будуть акумулюватись дані, зокрема, про успішність навчання всіх учнів. Усі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультаційну підтримку щодо підключення сервісу та користування ним», – зазначає Селецький.

Він зазначив, що впровадження сервісу E-Journal є кроком до розширення функціональних можливостей системи, яка згодом стане потужним інструментом для аналізу освітніх даних та ухвалення відповідних управлінських рішень.

Чтайте також:  Стипендія у розмірі мінімальної зарплати: хто зможе отримувати?

Джерело.


Повернутись вверх