facebook

Освітній омбудсмен підготував для вчителів, батьків та учнів жартівливі тести на знання своїх прав учасника освітнього процесу

Освітній омбудсмен підготував для вчителів, батьків та учнів жартівливі тести на знання своїх прав учасника освітнього процесу

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй Фейсбук сторінці привітав освітян з прийдешнім Новим роком і запропонував пройти жартівливий тест на знання своїх прав в освітньому процесі.

“Права та свободи завжди залишаються невід’ємною частиною кожної особистості. І те, чи знає людина свої права, чи знає, як їх захистити, чи має сміливість їх відстоювати – формує все її життя й відповідно – наше суспільство! Адже верховенство права – це основа функціонування держави.

Більшість з нас під Новий рік підбиває підсумки року, що минає: що вдалося зробити, які успіхи та здобутки вже є, а що ще не вдалося, над чим іще потрібно працювати. Тому під Новий рік ми підготували для учасників освітнього процесу жартівливі тести, аби ви оцінили наскільки знаєте свої права учасника освітнього процесу. Але у кожному жарті є трішки правди – окремі моменти для тестів ми взяли зі скарг до освітнього омбудсмена!

І про плани на наступний рік. Ми й надалі будемо всіма доступними для нас способами захищати права всіх, хто дотичний до освіти.

Чтайте також:  Вчителям підняли зарплати: скільки можна заробити в школі 

2021 рік стане першим роком, коли ми оприлюднимо першу щорічну доповідь освітнього омбудсмена про стан дотримання прав в освіті. Впевнений, що наше бачення проблем та шляхів до їхнього вирішення допоможе ці проблеми вирішувати.

Щиро вітаю всіх з Новим роком!

Хай результати вашого навчання та роботи приносять вам корисний досвід, нові відкриття у всіх сферах та мотивують рухатися тільки вперед.

Нехай ваша сміливість набуває чинності не лише тоді, коли потрібно захистити власні права, а й коли така допомога потрібна іншим. Бажаю вчителям та викладачам, щоб у новому році ви мали академічну свободу, і не розлучалися з академічною доброчесністю. Бажаю учням та студентам здобувати якісну освіту.

Бажаю всім учасникам освітнього процесу здоров’я, комфортного та безпечного освітнього середовища!

А ще, для якісної комунікації ми створили телеграм канал, де можна дізнатися чимало важливого та корисного щодо захисту прав в освіті – приєднуйтеся! https://t.me/eduombudsman

  • Тест для батьків

https://bit.ly/2LaZ0KU

  • Тест для учнів та студентів

https://bit.ly/37VMXtI

  • Тест для педагогів

https://bit.ly/381C7CB

Джерело.


Повернутись вверх