facebook

Як увійти в ІТ: курси, самоосвіта, стажування, профільна освіта

Softserve пропонує не лише курси для підготовки ІТ спеціалістів, але й стажування у власній компанії

Програмування в наш час – це доволі перспективна і популярна професія. Дуже важко уявити життя сучасної людини без нових технологій, які суттєво полегшують життя кожного з нас. Програміст – це людина, яка забезпечує нас цими технологіями, а також оновлює їх і покращує функціонал.

Для початку зазначимо, що всіх програмістів умовно можна поділити на декілька груп:

  • прикладні. Вони працюють над розробкою загальної моделі;
  • системні. Їх завдання – створення та розробка ядра нового проекту та всіх необхідних драйверів;
  • веб-програмісти. Вони відповідають за зовнішній вигляд та наповнення сайту, а також за його верстку.

Як увійти в сферу ІТ?

Сфера ІТ у наш час доволі популярна і постійно розвивається. Існує декілька ефективних методів долучитися до неї. Розглянемо їх більш детально.

  • Університет

Це один з популярних методів навчання ІТ. Для того щоб вступити на відповідний факультет, потрібно непогано знати англійську мову та математику, а також володіти базовими навичками роботи з комп’ютером. Університет надає всім бажаючим основи програмування та алгоритмів. Але варто розуміти, що таке навчання дає лише основні знання, а ІТ-сфера вимагає постійного розвитку. Недолік такого методу полягає в тому, що навчання займає від 4 до 6 років.

  • Самоосвіта

Навіть найкращі викладачі не можуть дати вам усіх необхідних знань. Тому займатися самоосвітою просто необхідно. Через те багато студентів поєднують навчання в університеті зі здобуттям власного досвіду.

Чтайте також:  9 років школи - і в ПТУ: 11 класів скасовують, як тепер навчатимуться наші діти

Відповідні книжки, відео уроки та іншу подібну інформацію можна знайти в Інтернеті у вільному доступі або ж придбати за доступною ціною. Краще всього читати такі посібники в оригіналі, як правило, це книги англійською мовою. Отримані теоретичні знання неодмінно потрібно застосовувати на практиці.

Прекрасно, якщо ви маєте наставника або людину, до якої можете звернутися за порадою. ІТ технології постійно розвивають, тому, щоб стати затребуваним спеціалістом, вам потрібно постійно розвиватися і самовдосконалюватися.

  • Курси

Найкращий метод, який поєднує самоосвіту та навчання – це професійні курси. У наш час їх дуже багато, тому ви без проблем можете обрати найбільш підходящий. Це можуть бути звичайні курси в аудиторії або ж відео заняття онлайн. Також можна підібрати комбінований варіант.

Курси тривають, у середньому, півроку. Це прекрасна можливість зекономити час та кошти і при цьому отримати всі необхідні знання. На курсах, на відміну від навчання в університеті, більше уваги приділяється практичній частині, ніж теорії.

Нерідко викладачами на курсах є досвідчені спеціалісти, які зарекомендували себе як професіонали. Тому вони зможуть поділитися з студентами знаннями та професійними секретами.

  • Стажування

Багато компаній, які запускають нові проекти, набирають спеціалістів для стажування. Зазвичай на стажування запрошують випускників університетів та навчальних курсів, які проявили себе під час навчання. Часто стажування пропонують компанії, які й надають послуги з навчання спеціалістів.

Чтайте також:  В селах з 2027 року закриватимуться школи — чому цей процес незворотний

Якщо під час навчання ви проявите себе найкращим чином – вам можуть запропонувати роботу на постійних умовах.

Тепер вибір, який же шлях обрати – університет, курси чи самоосвіту – залишається за вами. Все залежить від ваших намірів, можливостей та побажань.

Якщо ви хочете присвятити себе сфері ІТ, вам варто звернутися в компанію Softserve. Вона пропонує не лише курси для підготовки спеціалістів, але й стажування у власній компанії. А це дозволить застосовувати набуті знання на практиці.

Джерело.


Повернутись вверх