facebook

Складаємо з дитиною плани на новий рік

Оригінальні завдання, що покращать вміння аналізувати й ставити цілі для удосконалення власної особистості

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам дітей дошкільного та молодшого шкільного віку практичні завдання, що дозволять підбити підсумки року, що минає, проаналізувати свої спогади, зробити певні висновки та намітити плани на 2021 рік.

Виконання запропонованих завдань покращить вміння аналізувати й ставити цілі для удосконалення власної особистості, тренуватиме пам’ять, сприятиме розвитку логічного, просторового та творчого мислення, емоційного інтелекту, вихованню всебічно розвиненої особистості.

Аналізуємо рік і плануємо наступний. Це завдання допоможе дитині підбити підсумки року, що минає, згадати про яскраві події, свої досягнення й емоції. Дитині потрібно подумати про 365 днів свого життя в році, що минає, й поставити цілі на наступний рік. Для запису роздумів дитини пропонується оригінальний формат «365»: 3 свої цілі на наступний рік, 6 своїх найяскравіших емоцій цього року, 5 своїх найважливіших досягнень чи успішних кроків.

Складаємо плани на майбутній рік. Це завдання допоможе дитині підбити підсумки року, що минає, й замислитись над власними потребами, бажаннями та мріями. Виконуючи його, дитина зможе проаналізувати свої звички, добрі й погані, намітити певний шлях удосконалення власної особистості, а також вирішити, під яким мотивуючим девізом вона буде жити наступного року.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Мій тиждень: учимось планувати справи. Це завдання допоможе дитині навчитись планувати свій час і важливі справи, ставити щоденні цілі й досягати їх, а також оцінювати виконану роботу. Завдання являє собою планер, у якому дитині пропонується записати справи, які їй треба виконати впродовж тижня. Також передбачене місце, де дитина може записати корисні звички, яких вона бажає набути. Так вона вчитиметься цілеспрямованості та відповідальності.

Джерело.


Повернутись вверх