facebook

“Є дуже багато причин” – стало відомо, чи справді запроводять в Україні дистанційне навчання

Україна технологічно не готова до повноцінного запровадження дистанційного навчання в умовах викликів, пов’язаних із коронавірусом COVID-19. Дистанційна освіта і онлайн-освіта в Україні не можуть замінити очну освіту, а лише можуть слугувати “додатковим інструментом” для отримання знань.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань освіти та науки, представник партії “Слуга народу” Сергій Бабак в інтерв’ю “Радіо Свобода”, передає “Цинічний Львів”.
“Робити її повноцінною? Вона ще до цього не готова технологічно і це зовсім інші методи викладання”, – сказав він.

Водночас саме дистанційна освіта може бути виходом в умовах пандемії, зазначив Бабак. Попри критику, в тому числі з боку батьків.

“Щодо першого вересня. Я розумію, що люди не хочуть дистанційної освіти. Я розумію, що часто це свої власні інтереси (“Мені немає з ким залишити дитину”)… Я все розумію. Є дуже багато причин і всі вони мають право на життя. Єдине, що в мене є до всіх батьків просте запитання: а якщо 1 вересня заборонять дітям іти до школи, що робити? Взагалі нічого не робити? Тоді, може, все ж таки краще дистанційна освіта? Ну, це хоч якийсь елемент доступу до знань”, – сказав Сергій Бабак.​

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

Нагадаємо, що 23 червня т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій заявила, що навчальний рік у школах має розпочатися традиційно 1 вересня. Але те, у якому форматі вчитимуться учні, буде залежати від ситуації з поширенням коронавірусу в Україні. Про обов’язкову дистанційну форму навчання у школах не йдеться.

Джерело.


Повернутись вверх