facebook

За успішно складене ЗНО – грошова премія: Кабмін схвалив проєкт президента про винагороду учасникам іспиту

Проєктом документа передбачається заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуться одноразово.

 


28 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив проєкт Указу Президента України про Премію учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які здобули повну загальну середню освіту та отримали максимальну кількість балів за результатами ЗНО.

Проєктом документа передбачається заснування 20 щорічних премій, які виплачуватимуться одноразово. Кожна Премія становитиме 5 тисяч гривень.

Премії призначатимуться відповідно до результатів ЗНО учасників, які набрали 200 балів із двох і більше навчальних предметів.

Подібну премію вирішили запровадити й на Тернопільщині. Випускники міста Чортків, які складуть ЗНО на максимальний бал, отримають грошову премію. Таке рішення прийняли депутати на засіданні четвертої сесії Чортківської міської ради, затвердивши програму «Підтримки обдарованих дітей Чортківської міської територіальної громади» на 2021-2025 роки.

Окрім виплат за складання ЗНО на максимальний бал, програмою передбачено:

виплати стипендій Чортківського міського голови переможцям обласних та Всеукраїнських етапів олімпіад;

Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;

обласного етапу Всеукраїнських творчих конкурсів. Також виплати передбачені та для вчителів, чиї учні стали призерами вищезазначених олімпіад.

За І місце учневі виплатять стипендію у розмірі 3000 грн, ІІ місце – 2700 грн, ІІІ – 2400 грн. Якщо ж один учень стане призером відразу кількох олімпіад, то за кожну перемогу отримуватиме додаткові гроші. За кожне наступне І місце – ще по 1200 грн, ІІ місце – по 900 грн, III – 600 грн.

Своєю чергою, вчителі, чиї діти стали призерами олімпіад, отримають 1800 грн (+900 грн за кожного наступного учня), за друге місце – 1500 грн (+600), за третє – 1200 грн (+300).

Нагадуємо, що на «Всеосвіті» є чудовий Тренажер ЗНО, який допоможе випускникам підготуватися до іспитів. Онлайн-інструмент має 8 режимів проходження, щоб обрати зручний темп підготовки.

За умови оформлення підписки Тренажера ЗНО, флеш-картки з 11 предметів ви отримаєте безкоштовно. Їх можна використовувати онлайн та офлайн.

Джерело.


Повернутись вверх