facebook

«Ми наполягаємо, щоб освітяни були в пріоритеті»: Сергій Шкарлет про вакцинацію педагогів проти COVID-19

Очільник МОН розповів, хто першочергово отримає вакцину проти коронавірусу.

Інформує Всеосвіта.
Очільник МОН розповів, хто першочергово отримає вакцину проти коронавірусу.

В Україні розроблено Національний план впровадження вакцини проти COVID-19, який очікує затвердження урядом. Перші дози вакцин повинні надійти до України в лютому, а в березні планується передача мільйона доз вакцини (із 8 млн) в межах глобальної ініціативи COVAX. Про це повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у фейсбук.

Відповідно до плану, учителі не отримають вакцину проти коронавірусу першими. В інтерв’ю виданню «Українське радіо» міністр освіти Сергій Шкарлет розповів, чому педагогів не вакцинують першочергово:
Звичайно, мені б хотілось, щоб освітяни завжди були на першому місці. Але на передовій є медики. Згідно з матеріалами Всесвітньої організації охорони здоров’я, COVID-19 не є для освітян професійною хворобою. Враховуючи велику кількість людей, які залучені до освіти, ми намагаємося розставити акценти на важливості. І, зокрема для Міністерства охорони здоров’я, докладаємо зусиль і наполягаємо на тому, щоб освітяни були у пріоритеті.
За словами очільника МОН, наразі підготовлений закон України щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам, так само як і медикам, у разі захворювання на коронавірус.
Ця пропозиція погоджена і ми чекаємо від президента внесення закону до парламенту, – зазначив Сергій Шкарлет.
Нагадаємо, за словами в.о. Голови Центру громадського здоров’я МОЗ Ігора Кузіна, вакцинація проти коронавірусу проходитиме у три етапи.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Джерело.


Повернутись вверх