facebook

Заробітна плата освітян з 1 січня зросте на 20%: Сергій Шкарлет про підвищення зарплати педагогам

Міністр підкреслив, що бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільшим із 2012 року.

Інформує Всеосвіта.

У 2021 році Міністерство освіти і науки планує продовжити роботу над підвищенням оплати праці педагогічним працівникам. Про це Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів в інтерв’ю для Українського радіо:
З 1 січня відбудеться зростання заробітної плати на 20%. У порівнянні з 1 квітня 2020-го року, станом на 1 грудня 2021 року буде в цілому зростання на 30%.
За словами Шкарлета, МОН підготувало профільний закон щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на COVID-19.
Ця пропозиція погоджена, і ми чекаємо від президента внесення її до парламенту. Я думаю, що коли парламент запрацює, президент внесе цю пропозицію, – підкреслив Міністр освіти і науки.
Також Сергій Шкарлет повідомив, що розроблено проєкт постанови Уряду, яким передбачається збільшення зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Цей проєкт уже надіслано на погодження до центральних органів виконавчої влади.
Із профспілками абсолютно тісна взаємодія щодо поступового збільшення коштів на оплату праці.
Міністр підкреслив, що бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільшим із 2012 року.
Ми отримали плюс 50-100% за всіма показниками, статтями й субвенціями. Ті скорочення, які відбулись між першим і другим читанням, залежать не від того, що в нас забрали кошти, а від того, що збільшення мінімальної заробітної плати з 1 липня було перенесено на 1 грудня. Тобто це операційна різниця. В освіти майже нічого не забрали, забрали 500 мільйонів, тобто капітальні видатки.
Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України під час засідання призначив заступницю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Посаду обійняла Віра Рогова, заступниця голови Житомирської обласної державної адміністрації.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: кількість предметів скоротять, 45% випускників вирушать до ПТУ


Повернутись вверх