facebook

Уряд досі не затвердив порядок медобслуговування учнів

Кабінетом Міністрів досі не затверджено порядок надання школярам медичних послуг у школах відповідно до нового закону «Про загальну середню освіту».

 

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила народний депутат Юлія Гришина.

За словами Юлії Гришиної, урядове доручення про підготовку проєкту документу було надано Міністерству охорони здоров’я в березні 2020 року, і документ мав бути підготовлений до 10 грудня, проте проєкт ще не ухвалений і не зареєстрований в Кабміні.

«Відсутність такого документу фактично паралізує можливість шкіл налагодити системну роботу медичних співробітників і забезпечити школярів медобслуговуванням, як того вимагає закон», – зазначила Юлія Гришина.

Вона розповіла, що для того щоб норма закону про гарантоване медичне обслуговування учнів закладів освіти запрацювала, Кабмін має ухвалити нормативний документ, де буде прописаний порядок надання медичних послуг як штатними медиками в школах, так і медиками закладів охорони здоров’я.

«Це фактично інструкція для шкіл, як саме їм потрібно діяти. Без офіційного розпорядження уряду самостійно робити цього вони не можуть», – написала Юлія Гришина, зазначивши, що направила відповідне звернення до очільника МОЗ Максима Степанова.

«У своєму зверненні до очільника МОЗ я прошу надати інформацію, чому потрібний акт не підготовлений вчасно та на якому етапі його розробка. Також прошу відомство якнайшвидше виправити ситуацію – адже йдеться про здоров’я наших дітей. У цьому питанні подібні зволікання уряду просто неприйнятні», – підкреслила Юлія Гришина.

Чтайте також:  Чому остання парта поводиться погано?

Джерело.


Повернутись вверх