facebook

“Не здала гроші на свято”: у Дніпрі вчителька вигнала ученицю з класу на Святого Миколая

“Не здала гроші на свято”: у Дніпрі вчителька вигнала ученицю з класу на Святого Миколая
Скандал розгорівся у Голубівській школі, що на Дніпропетровщині. Там вчителька початкових класів нібито виставила першокласницю за двері на Святого Миколая. А все через те, що її мама не здала гроші до “фонду класу” напередодні свята.

Вчителька заявила, що ні в чому не винна й ученицю за двері не виставляла. Про це мовиться у сюжеті “5 каналу”.

Позиція мами школярки
Мама першокласниці Даші пояснила, що захід провели коштом батьківських внесків. До інциденту жінка регулярно вносила гроші до “фонду класу”, проте напередодні свята відмовилася робити черговий внесок.
Я здала всі фонди, я брала участь всюди по максимуму. Все, що я здаю, це стосується тільки дитини й тільки школи. Гроші були витрачені на вчителя,– наголосила мати першокласниці.
За словами жінки, вчителька виставила її доньку з класу ще до закінчення уроків. Мама додала, що дівчинка намагалася зайти в клас, але вже не змогла, тому що в клас уже зайшов Святий Миколай і двері були зачинені.

Що про це каже дирекція школи
Директор Голубівської школи зазначив, що будь-які фонди й внески у школі заборонені. Він не вбачає конфлікту в ситуації, адже, за його словами, всі без винятку діти отримали подарунки, куплені коштом територіальної громади.

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

Водночас вчителька Даші відмовилася коментувати ситуацію. На запити журналістів, жінка відповіла, що “ні в чому не винна” і “не виставляла” дитину з класу.

На превеликий жаль, такі ситуації трапляються у школах регулярно. Так, до прикладу, 2 роки тому у харківській школі спалахнув конфлікт через торт. Мама однієї з учениць не здала грошей на потреби класу, через те її доньку поставили перед дошкою на святкуванні й сказали, що для неї торта немає.


Повернутись вверх