facebook

Для батьків дітей з ООП створили мобільний додаток

В Україні розробили мобільний додаток для батьків дітей з особливими освітніми потребами, за допомогою якого вони зможуть швидко взаємодіяти з інклюзивно-ресурсними центрами.

Мобільний додаток створений для доступу до порталу «Інклюзивно-ресурсний центр» і дозволить отримати відповіді на всі питання, які виникають під час комунікації з інклюзивно-ресурсними центрами.

За інформацією МОН, в інформаційній системі уніфіковано та стандартизовано типові операції інклюзивно-ресурсних центрів. Система здійснює автоматизацію процедури створення заяви щодо проходження комплексної оцінки школяра, формування висновків про таку комплексну оцінку.

У коментарі Освіта.ua в. о. генерального директора Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Віктор Сальков повідомив, що мобільний застосунок призначений для полегшення комунікації між співробітниками інклюзивно-ресурсних центрів, адміністрацією навчальних закладів та батьками дітей з особливими освітніми потребами.

Співробітники інклюзивно-ресурсних центрів зможуть за допомогою додатка регулювати певні питання, наприклад, графік відвідування, чи відстежувати запити батьків дітей з особливими освітніми потребами, а батьки будуть отримувати повідомлення та відповіді на свої питання.

Мобільний додаток розміщено у вільному доступі на PlayMarket і AppStore.

Інструкцію щодо того, як користуватися мобільним застосунком, батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати за посиланням.

Фахівці й директори інклюзивно-ресурсних центрів, а також адміністрація навчальних закладів зможуть знайти інструктивно-методичні матеріали за посиланням.

Чтайте також:  Що чекає ліцеї в Україні та як хочуть вирішити питання гуртожитків при них: у МОН розповіли перші деталі

Для того щоб скачати мобільний додаток, користувачі у додатках Google Play або AppStore мають здійснити пошуковий запит «Клієнт ІРЦ». Користувачам Apple потрібно перед цим виконати попередню авторизацію, зайшовши на сайт «Україна. Інклюзія» з комп’ютера.

Джерело.


Повернутись вверх