facebook

МОН нагадує школам про заборону феєрверків

Міністерство освіти і науки нагадало адміністраціям шкіл про заборону використання феєрверків, петард та іншої піротехніки під час новорічних свят.

Зокрема, у відомстві наголошують, що впродовж грудня-січня заклади освіти мають особливо слідкувати за дотриманням правил безпеки.

У Міносвіти підкреслюють, що у період новорічних свят відбувається багато заходів та активностей, які підвищують ризик виникнення надзвичайних ситуацій.

«Серед основних порад: обережно поводитися з ялинкою та ялинковими прикрасами, уникати перевантаження розеток, не залишати без нагляду ввімкнені гірлянди та електроприлади. Також забороняється використовувати феєрверки, петарди та інші піротехнічні вироби», – наголошують у МОН.

У зв’язку з тим, керівникам закладів рекомендується провести інструктаж з пожежної безпеки серед учнів та працівників.

«Важливо пояснити їм головні правила безпеки життєдіяльності, порядок евакуації, а також показати, де розміщуються засоби пожежогасіння. Кожен учасник освітнього процесу має пам’ятати, що в разі пожежі треба телефонувати за номером 101», – повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Джерело.


Повернутись вверх