facebook

«Філологині на карантині»: франківські вчительки створили канал у TikTok про українську мову

«Філологині на карантині»: франківські вчительки створили канал у TikTok про українську мову

Інформує Всеосвіта.
Короткі відеоролики педагогинь стрімко стають популярними та потрапляють у тренди TikTok.

Сучасний вчитель завжди знає, як порозумітися з учнями і донести їм важливу тему. Наприклад, хтось активно веде власний youtube-канал і знімає цікаві навчальні відео, а хтось спілкується з дітьми через інстаграм, публікуючи кумедні меми.

А вчительки з Івано-Франківськка – Вікторія Буличева та Оксана Гошовська – майстерно опанували платформу TikTok, в якій публікують короткі відеоролики про правила української мови. Про це інформує видання «Суспільне. Новини».

«Філологині на карантині» – саме так назвали педагоги свій канал у TikTok.


Аби цікаво провести урок, потрібно подавати матеріал у нестандартний спосіб. Ми помітили, що коли демонструємо учням навчальне відео, їхня сконцентрованість триває три хвилини. Звідси й думка, що ролики повинні бути короткими. Найбільш тривале відео формату TikTok – одна хвилина, –розповіли педагогині.

Єдиною фокус-групою стали школярі. Вони й підказували вчителям, як краще знімати відео, підтримували їхні старання вподобаннями та коментарями. Найбільшою перешкодою у створенні роликів став монтаж, яким педагогині ніколи не володіли. Довелося дивитися відео та проходити спеціальні навчальні курси, зазначили педагоги.
Перший сценарій вигадала я, але як показала життєва практика, дві голови – це краще. Кожен сценарій ми обговорюємо і в процесі знімання редагуємо. Думаємо, щоб виглядало і звучало ефектніше, – розповіла Оксана Гошовська.
За одну годину освітянки складають десять сценаріїв коротких роликів. Спочатку обирають мовне значення, потім – найпоширеніші помилки в сертифікаційних роботах ЗНО. Наступний крок – зав’язка сюжету.
Усі відео спочатку знаходяться у приватних. Потім наші сім’ї підказують нам, як покращити відео: «Тут не видно підпису, це не смішно». І я кажу: «Якщо це не дуже смішно, тоді запостимо його в неділю». Бо ми помітили, що на вихідних перегляди знижуються на 30%. Тому прикольні відео ми публікуємо в будні, – зазначили вчительки.
Весь контент Оксана Гошовська та Вікторія Буличева постійно аналізують, стежачи за охопленням, переглядами та реакціями глядачів. Навіть музику беруть із рекомендацій TikTok, адже в такий спосіб відео ймовірніше набере більшу кількість переглядів.

Чтайте також:  Повістка разом з дипломом? Деяких студентів влітку можуть чекати «сюрпризи» від ТЦК

Нині на каналі творчих учительок уже понад 700 підписників та 5 000 вподобайок.

Джерело.


Повернутись вверх