facebook

Процедуру призначення міністра освіти розгляне комітет ВР

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради розгляне питання щодо процедури голосування за призначення міністра освіти і науки, що відбулось 18 грудня.

Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання парламенту.

За його словами, відповідне рішення було ухвалено в ході наради представників усіх депутатських фракцій та груп за участі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

«Разом з прем’єр-міністром ми обговорювали ситуацію, яка можливо вчора мала місце. Про це вже багато написали в ЗМІ, про це говорять наші колеги. Я говорю про явище, яке на щастя з одного боку стало винятком у стінах Верховної Ради ІХ скликання, але воно іноді повертається. Це явище називається неперсональне голосування або кнопкодавство. Я думаю, що відношення до цього засобу роботи депутатів у всіх негативне», – наголосив спікер парламенту.

Він повідомив, що за результатами наради було ухвалено спільне рішення всіх депутатських фракцій та груп щодо розробки змін до законодавства, які передбачатимуть більш жорстку відповідальність за неперсональне голосування. Цей законопроект має бути розглянутий однім з перших після Нового року.

Також Дмитро Разумков повідомив, що на прохання депутатських фракцій у сесійній залі парламенту будуть встановленні додаткові камери в залі, які фіксуватимуть неперсональне голосування депутатів.

Чтайте також:  В Україні знайшли повністю російськомовну школу: де вона розташована

Окрім того Комітет з питань регламенту отримав доручення вивчити можливе неперсональне голосування у парламенті під час розгляду питання про призначення міністра освіти і науки.

«Надійшла заява від двох фракцій щодо розгляду ситуації, яка можливо мала місце щодо одного з голосувань вчора. Всі його знають, всі про нього чули. І вивчити цю ситуацію на Регламентному комітеті. Усі матеріали які до мене надійдуть я розпишу на профільний комітет», – зауважив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Джерело.


Повернутись вверх