facebook

Дистанційка чи канікули: як працюватимуть школи під час локдауну — рекомендації МОН

Дистанційка чи канікули: як працюватимуть школи під час локдауну — рекомендації МОН
Через посилення протиепідемічних заходів учням буде заборонено відвідувати школи 8–24 січня 2021 року. Рекомендації, як повинні працювати заклади освіти в цей час, виклали в листі керівникам місцевих департаментів освіти і науки, написали на сайті МОН.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів з 8 до 24 січня 2021 року в Україні запроваджуються посилені карантинні обмеження.
Так, у цей період учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.
Коли запровадити канікули й на який період перевести школу на дистанційне навчання — рішення ухвалюватимуться індивідуально на рівні закладів освіти.
«Міністерство просить вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію в цей період освітнього процесу в дистанційному форматі. Зокрема — за допомогою платформи для дистанційного та змішаного навчання учнів 5–11-х класів «Всеукраїнська школа онлайн», яку запустили МОН та Мінцифри.
Водночас Міністерство рекомендує розглянути можливість, за потреби, оголосити на цей час канікули з урахуванням положень частин 3 та 4 статті 10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» — ідеться на сайті МОН.

Чтайте також:  Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році

Джерело.


Повернутись вверх