facebook

Президент призначив довічні стипендії видатним освітянам

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти».

Відповідно до Указу, довічні державні стипендії призначено видатним діячам освіти, які досягли сімдесятирічного віку: учителям Володимиру Ліфаренку (1938 р. н.), Борису Московченку (1932 р. н.), Івану Погорілку (1947 р. н.), Лідії Ростовцевій (1943 р. н.), Лілії Сарані (1948 р. н.) і докторові філологічних наук, професорові Григорію Самойленку (1935 р. н.).

Як відомо, державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери призначаються з метою стимулювання їхньої творчої праці як свідчення видатних особистих досягнень.

Розмір довічної стипендії становить 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тобто близко 2 650 грн на місяць.

Чтайте також:  Це вже було в 60-х роках. Лікарчук назвав "повним абсурдом" ідею закрити сільські школи і створити кампуси для дітей із сіл

Джерело.


Повернутись вверх