facebook

Чи передбачено в Держбюджеті-2021 кошти на підвищення зарплат педагогам: роз’яснює Сергій Шкарлет

Згідно з проєктом Держбюджету-2021, загальні видатки на освіту становлять 6,6% від внутрішнього валового продукту.

Інформує Всеосвіта.

З 1 січня 2021 року заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) вчителям на 20%. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки УкраїниСергій Шкарлет в інтерв’ю Mind:
Я постійно виступаю за дотримання прав педагогів на гідну зарплату та соціальний захист, оскільки своєчасне та достатнє фінансування освітньої галузі має бути одним із пріоритетів державної політики.
Сергій Шкарлет підкреслив, що заощаджувати на освіті не можна. Згідно з проєктом Держбюджету-2021, загальні видатки на освіту становлять 6,6% від внутрішнього валового продукту:
Процес формування проєкту Державного бюджету на 2021 рік був дуже складним. Проте відстояти підвищення рівня оплати праці для освітян у наступному році вдалося.
Т.в.о. Міністра освіти зауважив, що постійно веде перемовини з Мінфіном та звертається до народних депутатів із проханням, аби збільшення заробітної плати було реальним.

Нагадаємо, раніше уряд ухвалював Держбюджет-2021, з якого на освіту планували виділити 173,8 млрд грн. Крім того, передбачено 102,5 млрд грн освітньої субвенції – на заробітну плату 400 тис. вчителів.

Також кошти було виділено на такі напрямки у сфері освіти:

  • Підтримка «Нової української школи» – 1,4 млрд грн (440 тис. першачків отримають сучасні меблі)
  • Будівництво, ремонт, реконструкція шкіл – 1,0 млрд грн (300 об’єктів)
  • Виплата академічних стипендій – 4,5 млрд грн (180 тис. стипендіатів)
  • Виплата соціальних стипендій – 0,9 млрд грн (33 тис. отримувачів)
  • Запобігання поширенню COVID-19 у закладах освіти – 1 млрд грн
  • Інклюзивна освіта для понад 30 тис. учнів – 0,5 млрд грн (30 тис. дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати повноцінну освіту).
Чтайте також:  Сертифікація вчителів 2024: опубліковано тести, які складали педагоги в першому етапі

Крім того, Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що з 1 січня мінімальна зарплата педагогів збільшиться до 6 тис. гривень, а з 1 липня – до 6,5 тисяч гривень.

Джерело.


Повернутись вверх