facebook

«МОН має очолити людина з бездоганною науковою та людською репутацією»: наукова спільнота виступила проти кандидатури Сергія Шкарлета

У листі-зверненні згадується низка скандалів, у які потрапив Шкарлет на посаді т.в.о. міністра освіти.

Інформує Всеосвіта.

Наукова спільнота України звернулася до Верховної Ради із закликом утриматися від призначення Міністром освіти і науки Сергія Шкарлета. Про це на своїй офіційній сторінці у фейсбуці написала Українська науково-дослідницька асоціація (УНДА):
Вважаємо своїм моральним обов’язком звернутися до народних депутатів України із закликом утриматися від призначення Міністром освіти і науки України особи, репутація якої у науковій та освітянській спільноті є вкрай негативною.
УНДА додала, що закликає народних депутатів докласти всіх зусиль до того, аби міністерство очолила людина з бездоганною науковою і людською репутацією. Адже продовжити розпочаті реформи науки та освіти має Міністр, який користуватиметься повагою освітянської і наукової спільноти.
Затвердження пана Шкарлета Міністром освіти і науки сигналізуватиме для міжнародної спільноти про підтримку плагіату і недоброчесності в науці та освіті на державному рівні та про небезпеку згортання реформ і повернення до минулого.
Всіх, хто вважає за потрібне підтримати лист-звернення, представники наукової спільноти закликають залишати свій підпис.

Чтайте також:  Як прізвище впливає на оцінки в школі: несподівані результати дослідження

Джерело.


Повернутись вверх