facebook

Учасники ЗНО матимуть можливість складати додактові тести за власний кошт: МОН пропонує проєкт

Крім того, результати ДПА випускників, які не планують вступати до ЗВО, визначатимуться без урахування рейтингового оцінювання.

 


Акція «Всеосвіта здійснює бажання»
Учасники зовнішнього незалежного оцінювання матимуть можливість складати додаткові тести за власний кошт. Про це йдеться у проєкті наказу МОН «Про затвердження Змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти».

Наказ запропонований до громадського обговорення, яке триватиме до 21 грудня.

Так, зміни у порядку проведення ЗНО передбачають, що учасники незалежного оцінювання за умови оплати мають право пройти тестування з більшої кількості навчальних предметів ніж це встановлено зараз.

Крім того, новації стосуватимуться й визначення оцінки за державну підсумкову атестацію. Результати ДПА тих випускників, які не планують вступати до закладів вищої освіти, визначатимуться без урахування рейтингового оцінювання.

За словами керівника Українського центру оцінювання якості освіти Валерія Бойка, ДПА для випускників відбуватиметься за вибором учня:

У закладі освіти (письмова чи усна форма, зокрема й онлайн),

У формі ЗНО.

Проєкт також покликаний зменшити витрати на організацію тестувань осіб, які проходитимуть ДПА у формі ЗНО та не потребуватимуть визначення результату ЗНО за рейтинговою шкалою 100-200 балів.

Чтайте також:  Позапланові перевірки шкіл і садочків в Україні: голова ДСЯО натякнув, кому готуватись і що їх чекає

Джерело.


Повернутись вверх