facebook

Кричала та називала «вівцею нечесаною»: у Кропивницькому звільнили виховательку ГПД, яка грубо поводилась з дітьми

Батьки випускників ліцею запевняють, що на вчительку вже скаржилися не раз, але адміністрація ігнорувала звернення.

У Кропивницькому звільнили виховательку групи подовженого дня, яка кричала на молодших школярів під час виконання домашнього завдання. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Ситуація трапилася у ліцеї «Сокіл». Одна з учениць зняла на відео, як вихователька підвищує голос на дітей, називає «вівцею нечесаною» й криком змушує виконувати завдання. Мати дівчинки поділилася відео у fb-групі «Батьківська рада Кропивницького»:

За кілька годин мати видалила свій пост, однак він уже розлетівся інтернетом. У закладі освіти, де стався інцидент, приголомшені таким розвитком подій – кажуть, що вихователька працює з учнями вже 30 років і раніше за нею агресивного ставлення до дітей не помічали.

Проте батьки випускників ліцею запевняють: на вчительку вже скаржилися не один раз.
Вона так кричала ще тоді, як донька в школі була. Це ще по-божому вона кричить. Вона ж нормально не розмовляла, завжди обзивала, принижувала, завжди так кричала, – зізнається мати однієї з випускниць закладу Ельміра Небесна.
В управлінні освіти Кропивницького миттєво відреагували на скандальний ролик.

Нaм дуже прикро, що в освітніх зaклaдaх Кропивницького моглa стaтись тaкa ситуaція. Упрaвління освіти оперaтивно відреaгувaло, нaдaло рекомендaції aдміністрaції зaклaду. Ми вже знaємо, що виховaтель групи подовженого дня від завтра у цьому зaклaді не прaцює. Будуть ухвалені відповідні упрaвлінські рішення щодо aдміністрaції зaклaду нaйближчим чaсом, – наголосила очільниця упрaвління освіти Лaрисa Костенко.
У соціальних мережах знайшлися й ті, хто не погодився, що вина за інцидент повністю лежить на плечах виховательки. Мовляв, ситуація в цілому не відома й судити лише за одним відео не можна.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

Якщо дитина сиділа б тихо і робила все, що каже вчитель, то невже до неї також підійшли б? Я не думаю так. Немає дз – недогляд батьків, погана поведінка – батьки не виховують належним чином. Ще років з 30 будуть ганьби вчителів просто за зауваження, за крик декілька разів, за те, що «не так подивилася». Не виправдовую цю вчительку, але ж треба починати з себе та своєї сім’ї. Чому діти з телефонами під час уроку? Чому граються за партами? Де домашнє завдання, тему якого вчитель пояснює весь урок? А от потім батьки дітей говорять про те, що не так навчають, бо діти нічого не знають, – поділилася своєю думкою Ольга Мазуренко.
У закладі освіти контакти виховательки надавати відмовилися, тож отримати її коментар щодо ситуації, яка трапилася, не вдалося.

Додатково з учителями всіх міських шкіл проведуть спеціальні інструктажі про педагогічну етику.

Джерело.


Повернутись вверх