facebook

Ви звертали на це увагу? Вчені знайшли головний недолік сучасних мультфільмів

Ви звертали на це увагу? Вчені знайшли головний недолік сучасних мультфільмів

Фахівці зазначають, що мультфільмів впливають на те, якими виростають діти.

Згідно з новими дослідженнями психологів, діти, які регулярно дивляться сучасні мультфільми, бачать до дев’яти епізодів болю щогодини.

У мультфільмах епізоди, де героям завдають фізичного болю, показані занадто завуальовано. За 60 хвилин мультфільму такі сцени можуть виникати до 9 разів. Психіка дитини звикає до таких дій, і неправильно їх сприймає, — вважають психологи.

У своєму дослідженні вчені вивчили сучасні мультфільми, такі як “Історія іграшок”, “Поросятко Пеппа”, “У пошуках Немо” та інші. Фахівці відзначали всі сцени, пов’язані з болем.

З’ясувалося, що за 52 години перегляду дитячих мультфільмів зустрічається 454 хворобливих інцидента, тобто приблизно 8,66 інцидента болю в годину. У 79% травма, отримана героями, в реальному житті була б несумісна з життям. Найчастіше з болем стикалися чоловічі персонажі.

Автори дослідження вважають, що кількість травмуючих сцен в дитячих передачах потрібно скорочувати. Також важливо приділяти увагу відношенню персонажів до чужого болю, бо зазвичай страждання героя проходять непомітно для інших.

Через мультфільми наші діти пізнають життя і навколишній світ. Те, як нереалістично зображується біль, вчить маленьких дітей тому, що біль не заслуговує допомоги або співчуття з боку інших. Також мультфільми нерідко показують, що хлопчики не повинні проявляти емоцій, коли їм погано. Жорстокість мультфільмів впливає на те, якими виростають діти, — уклали автори дослідження.

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Джерело.


Повернутись вверх