facebook

Початок зимових канікул в разі локдауну: всі подробиці

На початку січня на три тижні можуть ввести локдаун. 9 грудня на засіданні Кабміну будуть озвучені конкретні пропозиції щодо жорсткого карантину.

“Апостроф” розповідає про те, коли очікуються зимові канікули і що зміниться в разі локдауну.

Міністерство освіти і науки рекомендує провести канікули з 25 грудня по 10 січня. Разом з тим, це носить рекомендаційний характер. Школи самостійно можуть визначати дати канікул, погоджуючи з місцевими управліннями освіти. Таким чином в різних містах і навіть школах дати канікул можуть відрізнятися.

Наприклад, в Рівному вирішили компенсувати довгі осінні канікули, і зимові канікули розпочнуться 31 грудня. А ось в Івано-Франківську – з 25 грудня.

Згідно із законом, тривалість канікул, беручи до уваги літні, не повинна бути менше 30 календарних днів на рік.

При цьому, як пише “Сегодня”, в разі введення локдауну, канікули можуть і не продовжити.

“Структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою в межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом, і з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо “, – відповіли на запит сайту в Міносвіти.

Чтайте також:  "Це пережиток СРСР": у мережі виникла дискусія через пропозицію скасувати урок "Основи здоровʼя"

При цьому у відповіді уточнюється, що школи також мають дотримуватись обмежень, які вводяться через COVID-19.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявляв, що під час локдауну не працюватимуть навчальні заклади.

Джерело.


Повернутись вверх