facebook

Сергій Шкарлет: У ВР триває жорстка дискусія щодо заробітних плат педагогів

Сергій Шкарлет: У ВР триває жорстка дискусія щодо заробітних плат педагогів

У Верховній Раді України продовжується жорстка дискусія щодо рівня заробітних плат працівників освітньої галузі. Про це написав т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він подякував народним депутатам України, які підтримують сферу освіти, а також закликав кожного стати лобістом інтересів освітян і зробити все для того, аби забезпечити їх гідним рівнем оплати праці.

Сергій Шкарлет також зазначив, що МОН відстоює поєтапне збільшення зарплат освітян, а також активно співпрацює з профспілками та профільними комітетами Верховної Ради.
«На освіті, як і на медицині, економити не можна, тим паче сьогодні».

т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет
Зауважимо, що нещодавно голова ВР Дмитро Разумков в ефірі одного з телеканалів заявив, що видатки на освіту в наступному році можуть бути зменшені:
«У проєкті закону про держбюджет-2021, який підготовлений до другого читання, йдеться про зменшення видатків на освіту – на 4 млрд грн. Мені здається, що сьогодні треба було б сконцентровувати позиції на трьох ключових напрямках: медицина, освіта та економіка. І, безумовно, збройні сили, оскільки йде війна».

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Джерело.


Повернутись вверх