facebook

Зеленський: Я доручив уряду наступного тижня повідомити вам – завчасно, детально, чітко: коли буде локдаун

Зеленський: Я доручив уряду наступного тижня повідомити вам – завчасно, детально, чітко: коли буде локдаун

У грудні жорсткі карантинні обмеження не запроваджуватимуть, однак не виключене посилення карантинних заходів у січні, про що буде повідомлено завчасно. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму влозі.

«Локдаун у грудні. Я вірю й сподіваюся, що дійсно наразі він нам не потрібен. Ми зважували всі «за» і «проти», дуже багато даних і прогнозів, радилися з представниками місцевих влад, отримали запевнення МОЗу щодо контрольованості ситуації в лікарнях, і я рекомендував Прем’єру не оголошувати локдаун у грудні», – сказав Президент.

Він зауважив, що так званий карантин вихідного дня дав свій результат – щоденна кількість тих, хто захворів на COVID-19, перестала стрімко зростати. Попри точкові проблеми в окремих регіонах, над вирішенням яких уже працюють, в цілому загальна ситуація контрольована та не диктує негайного запровадження локдауну в грудні.

«Ми даємо змогу бізнесу працювати, не втрачати грудень – один з найприбутковіших місяців року. І ми не будемо псувати людям свята, на які всі ви так чекаєте», – зазначив Володимир Зеленський.

Але, як зауважив Президент, щоб уникнути стрімкого зростання кількості заражень, українці мають дотримуватися заходів безпеки та дбати про своє здоров’я.

Чтайте також:  Вступати до коледжу чи просиджувати штани в школі? Мережу сколихнула нова дискусія про 10-11 класи

«Будь ласка, народ, носіть маски. Носіть їх правильно. Закриваючи рот і ніс. Дезінфікуйте руки. Тримайте дистанцію. Уникайте скупчень. Зміцнюйте імунітет. Є симптоми – сидіть вдома. Благаю, не ставте самі собі діагноз, не прописуйте самі собі ліки, особливо антибіотики. А одразу звертайтеся до сімейного лікаря», – наголосив Глава держави.

За його словами, при дисциплінованому дотриманні протиепідемічних вимог є шанси зустріти новорічні та різдвяні свята без локдауну та зменшити кількість хворих у лікарнях, чим зробити «найкращий новорічний подарунок» лікарям.

Водночас Президент зауважив, що зовсім уникнути карантину буде дуже складно, і є ймовірність його запровадження у січні. Про його введення громадянам буде повідомлено заздалегідь.

«Я доручив уряду наступного тижня повідомити вам – завчасно, детально, чітко: коли буде локдаун. Який його чіткий формат? Вичерпний перелік усіх карантинних заходів. Тож ні для кого це не буде сюрпризом, це я обіцяю. І не за тиждень, як передбачено законом, уряд повідомить, а набагато раніше», – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що у разі посилення карантинних обмежень державний кордон для громадян України залишиться відкритим і для виїзду, і для в’їзду.

«Ймовірний локдаун у січні не означає, що вам треба скасовувати заплановану відпустку, здавати авіаквитки», – додав Президент.

Чтайте також:  Змішалися зуби, пальці та діти. Завдання з математики для 4 класу спантеличило українців

Джерело.


Повернутись вверх