facebook

ЗНО-2021: МОН розглядає 4 сценарії проведення незалежного оцінювання

Мережу пунктів проведення ЗНО планують затвердити не пізніше 9 квітня 2021 року.

Міністерство освіти і науки розглядає 4 сценарії проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році. Сама модель проведення іспиту залежатиме від епідеміологічної ситуації в Україні. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій:
Попередньо є 4 сценарії, які суттєво оновили. Відповідно до нормативних документів, процедури чітко регламентовані. Мережу пунктів проведення ЗНО затвердимо не пізніше 9 квітня 2021 року. Інформацію про місце проходження тестування учасники отримають на інформаційних сторінках власних кабінетів не пізніше ніж за чотири тижні до проведення першого тестування, тобто не пізніше 30 квітня.
Планується, що під час реєстрації особа має надати інформацію про мету проходження ЗНО – бажання отримати результат лише за шкалою 1-12 балів чи 1-12 та 1-200 балів. Від цього залежатиме процес організації тестування. Це дасть можливість спланувати роботу, прогнозувати фінансові витрати та неявку учасників тощо.

Керівник Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойкозазначив, що реєстрація на ЗНО розпочнеться з 1 лютого 2021 року. Оцінювання триватиме з 21 травня до 16 липня наступного року. За його словами, щорічно проводиться 1-1,5 млн тестувань.
Бойко додав, що найбільш прийнятна модель проведення ЗНО у 2021 році – класичне ЗНО і модель державної підсумкової атестації (ДПА), коли учасник під час реєстрації зазначає, чи він складає ДПА у формі ЗНО або держава надає йому право скласти ДПА в закладі освіти.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Джерело.


Повернутись вверх