facebook

У Києві COVID-19 виявили у понад 1300 учнів та майже 1000 вчителів, – Віталій Кличко

Мер столиці розповів про ситуацію з коронавірусом у закладах освіти.

Станом на середу, 2 грудня, у Києві закриті на карантин чотири школи, ще дві школи відновили навчання. Наразі на дистанційному навчанні перебуває1161 класів у 286 школах Києва. Щодо дитячих садків – тимчасово закрили 191 групу в 146 дитячих садочках. Повністю закриті на карантин 7 садочків столиці. Наповненість дітей у садочках сьогодні становить понад 51 %.

Про це під час пресбрифінгу повідомив мер міста Києва Віталій Кличко.
Ситуація у школах поки контрольована. Все завдяки спільній роботі батьків та освітян. У навчальних закладах відбувається контроль за кількістю захворювань на коронавірус, – додав Віталій Кличко.
Він зазначив, що всього у Києві COVID-19 виявили у 1328 учнів та 980 вчителів. Також мер столиці наголосив, що наразі загострилося сезонне захворювання:
Станом на початок тижня у столиці 12700 випадків захворювання на грип та ГРВІ і щодня ця цифра збільшується.
На запитання «Чому б періодично не тестувати на коронавірус учнів та вчителів?» Віталій Кличко відповів, що є стандартне надання медичної допомоги при коронавірусі, яке затверджене наказом МОЗ. Це визначає виключно лікар при наявності симптомів хвороби.

За словами мера, за кожною школою і садком закріплений санітарний лікар, який приймає рішення про введення карантину.

Чтайте також:  "Які вазони треба ставити на підвіконня?" Колишній очільник УЦОЯО назвав сертифікацію вчителів "ганебним шоу"

Наостанок Віталій Кличко закликав батьків слідкувати за здоров’ям дітей і пояснювати їм, чому важливо дотримуватися правил гігієни та безпеки.

Джерело.


Повернутись вверх