facebook

Моя позиція незмінна – щеплення необхідно робити всім, – освітній омбудсмен

Сергій Горбачов переконаний, що щеплення повинні бути обов’язковими.

В Україні рівень охоплення плановою та рекомендованою вакцинацією від інфекційних хвороб як дітей, так і дорослих,на жаль, нині залишається недостатнім.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав освітній омбудсмен Сергій Горбачов. Мовляв, найчастіше батьки відмовляються вакцинуватися самі та робити щеплення своїм дітям через недовіру до вакцини й страх можливих побічних наслідків.
Моя позиція була, є і буде незмінною: щеплення необхідно робити і вони мають бути обов’язковими для всіх, за винятком тих дітей, які через індивідуальні особливості здоров’я мають медичні протипоказання, – наголосив освітній омбудсмен.
На думку пана Горбачова, побоювання батьків впливають не лише на безпеку дитини, яка перебуває у закладі освіти без щеплення, а й на розповсюдження інфекційних захворювань на загальнонаціональному рівні:
Батьки іноді не усвідомлюють або просто не знають, наскільки важливою є вакцинація, у якому віці та від яких інфекційних хвороб потрібно робити щеплення. А здобувачі освіти – тим паче, – зазначив Сергій Горбачов.
Він вважає, що учням та їхнім батькам варто розповідати про те, як важливо робити щеплення, щоб захистити себе від інфекційних хвороб.

І саме тому дитячий фонд ООН(ЮНІСЕФ) в Україні в рамках проєкту «Подолання міфів про вакцинацію» у співпраці з МОЗ та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), пропонує вчителям початкових класів долучитися до проєкту «Як говорити про вакцинацію у Новій українській школі», повідомив Сергій Горбачов.

Чтайте також:  25-річний вчитель із Києва озвучив несподівану причину, чому молоді педагоги не йдуть працювати в школу

Педагогам пропонуються матеріали інтерактивного уроку для учнів початкових класів – «Віруси. Бактерії. Мікроби. Захист від хвороб», – під час якого діти дізнаються, що таке віруси та бактерії, які існують інфекційні хвороби та як від них можна захиститися, а також знайомляться з поняттям доказової медицини, – уточнив омбудсмен.

Він додав, що ЮНІСЕФ проводить кампанію #ВакцинуйсяВчасно , задля привернення уваги батьків, вчителів, медпрацівників стосовно того, як важливо вакцинуватися і робити це вчасно.

Нагадаємо, Віктор Ляшко під час пресбрифінгу розповів про статистику захворюваності на коронавірус серед педагогів та учнів.

Джерело.


Повернутись вверх