facebook

Убити вчителя: педагогиня про те, як влада фізично знищує освітян

Учителька, хвора на коронавірус, розповіла про несправедливе ставлення чиновників до педагогів.

 


Попри ймовірне введення жорсткого локдауну в країні, вчителів на дистанційне навчання переводити не збираються і всі заклади освіти працюватимуть у звичному режимі. Однак таке рішення обурює переважну більшість педагогів, адже кількість хворих на COVID–19 серед освітян зростає.

Медик хоч у частині випадків може оцінити ризик від спілкування, бо має необхідні знання, оцінює стан хворого, чує про його симптоми. А що бачить і знає вчитель? Перед ним діти – безсимптомні носії, яких часто відправляють на навчання, навіть коли в родині є підтверджені випадки коронавірусу, – обурюється Олена Онищук, вчителька одного із академічних ліцеїв, яка тяжко хворіє на COVID-19 кілька тижнів.

У групі «Союз освітян України» у фейсбуці педагогиня відверто розповіла, що саме у діях влади їй не подобається:

Я третій тиждень тяжко хворію на коронавірус, як і семеро моїх колег, які за власні кошти зробили аналізи та підтвердили страшний діагноз лише впродовж 14 днів. Ліцей працює дистанційно, але його перевели на таку форму навчання лише через тиждень, після підтвердження перших випадків на COVID-19.

За словами пані Онищук, народні депутати, вже «віддерли» від освіти та простого вчителя, все, що тільки могли: тривалий час формували у суспільстві думку про непрофесійність або недолугість вчителя, довго не помічали принижень педагога з боку батьків та учнів, залишали його сам-на-сам з державними органами.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Влада не тільки морально, а й фізично «вбиває» вчителів, додає педагогиня:

У цій вакханалії наші чиновники прикрилися постановами, листами та розпорядженнями і покинули вчителя перед загрозою хвороби, з непередбачуваними наслідками.

За словами Олени Онищук, переважна більшість учителів – пенсійного віку і навряд хтось рахував, яка кількість педагогів перехворіла коронавірусом, а хто цю хворобу не пережив. Мовляв, університети працюють дистанційно з вересня, а вчителя – на ешафот?

Не грайтеся у «вчителі важливі», у «перенесення 822 постанови», у НУШ та «реформи», – підкреслила вчителька.

Нагадуємо, раніше народний депутат Роман Грищук говорив, що школи та дошкільні заклади освіти працюватимуть навіть під час локдауну і їх робота відбуватиметься у штатному режимі з плановими канікулами.

Джерело.


Повернутись вверх