facebook

Як профтехам без атестації замовити дипломи випускникам: пояснення МОН

Заклади професійно-технічної освіти, які не мають атестації, можуть замовити дипломи випускникам у Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Як це зробити – читайте у матеріалі.

 

Для цього місцеві управління освіти мають направити звернення до Міністерства освіти і науки, а самі заклади – сформувати запит в електронній базі. Про це йдеться у пресслужбі МОН.

У МОН наголосили, що цього року через пандемію COVID-19 та посилений карантин у деяких регіонах з розумінням поставилися до закладів, які порушили строки отримання атестації.

Зараз вони не мають дозволу формувати замовлення на дипломи в ЄДЕБО і є ризик залишити випускників без дипломів. Щоб не допустити такої ситуації, ми надаватимемо дозволи за запитами,
– зазначив заступник міністра МОН Ігор Гарбарук.

Як профтехам без атестації замовити дипломи для випускників
Якщо зараз в підпорядкуванні управління освіти і науки обласних державних адміністрацій є неатестований заклад профосвіти, якому потрібно замовити в ЄДЕБО дипломи для випускників, вони мають направити звернення до Міністерства.

У ньому потрібно зазначити назву закладу, причини відсутності атестації, кроки та заходи, які були зроблені керівництвом для її вчасного проходження, а також орієнтовні строки отримання. Також до звернення потрібно додати список випускників, які завершують навчання.

Чтайте також:  Чому випускники педагогічних вишів не йдуть працювати до школи?

Профтех має звернутися до МОН через систему ЄДЕБО, завантаживши:

лист зі зверненням управління;
лист зі зверненням самого закладу до управління;
інформацію про стан проходження атестації;
список учнів-випускників за відповідними професіями (вказуючи їх прізвища, ім’я, по батькові, дату народження, номер групи, код та назву професії, вид документу про професійно-технічну освіту).
Також МОН надало у листі всі рекомендації для закладів, які проходять реорганізацію. Адже, крім атестації, їхня ліцензія може перебувати в стадії переоформлення. Тоді управління освіти додає до інформація з ЄДЕБО, звернення копію ліцензії та свідоцтва про атестацію закладу.

До слова, раніше Міносвіти рекомендувало закладам профтехосвіти проводити навчання за змішаною формою.

Джерело.


Повернутись вверх