facebook

Освітній омбудсмен пропонує Кабміну зустрітися з директорами, педагогами та батьками

Що має зробити держава для підтримки освіти під час пандемії: освітній омбудсмен запрошує освітян до обговорення.

 

 


Освіта потерпає від чималої кількості проблем, які потрібно терміново вирішувати, щоб забезпечити право маленьких і дорослих українців на безпечну та якісну освіту в нинішніх складних умовах пандемії.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

На моє глибоке переконання, освіта фактично залишилася без державної підтримки, оскільки не отримала жодної копійки з «ковідного фонду», окрім 52 млн грн як компенсацію за скасування пробного ЗНО у червні цього року, – написав освітній омбудсмен.

Він додав, що на всі інші потреби освіти з цього фонду, який був створений саме для подолання негативних наслідків пандемії, освіта не отримала нічого.

За словами пана Сергія ігнорування потреб освіти у фінансуванні – не єдина проблема. Нові умови навчання здобувачів освіти та роботи освітян у всіх ланках освіти створили масу правових та організаційних проблемних ситуацій, які принципово неможливо вирішити в рамках чинної нормативної бази.

Потрібно ухвалювати багато рішень для організації роботи в нових умовах. Саме тому я публічно звернувся до пана прем’єра з пропозицією зустрітися з освітянами, які здатні запропонувати конструктивні механізми розв’язання болючих проблем, – зазначив омбудсмен.

Чтайте також:  Які зміни чекають старшу школу в Україні: з 17 предметів залишать 12, а 45% випускників підуть до ПТУ

Сергій Горбачов закцентував увагу на тому, що важливо, щоб це була не зрежисована зустріч, де беруть участь лише дбайливо відібрані особи, які будуть говорити високопосадовцям лише приємні речі. У цій зустрічі мають брати участь практики освіти, ті, хто зараз перебувають на передньому краї: насамперед, директори шкіл, освітні управлінці, представники батьків.

В офісі освітнього омбудсмена розробили Google-форму, де кожен може висловитися з двох ключових питань: які проблеми є в організації безпечної та якісної освіти в умовах пандемії? Що має зробити держава для розв’язання цих проблем?

Щоб визначити порядок денний такої можливої зустрічі, пропоную зараз висловитися всім, кому болить стан справ в освіті, спільно запропонувати конкретні дії держави для підтримки освіти, – зазначив Сергій Горбачов.

Джерело.


Повернутись вверх