facebook

До п’яти років дітям можна все: як виховують малечу в Південній Кореї – цікаві факти

Сучасні батьки часто експериментують та застосовують різні методи виховання. Так, дехто звертається до західноєвропейських моделей, а інші – до далекосхідних. Тому ми вирішили розповісти, як виховують дітей у Південній Кореї.

Чим методи цієї країни відрізняються від українських та які стереотипи щодо виховання там існують – розповіла Кароліна Джонг – перекладачка, блогер, дружина корейця і мама двох дітей, передає Womo.

За словами Джонг, у Кореї дітей настільки люблять, що там практично ніхто не може байдуже пройти повз малечу. Їх там дуже оберігають і намагаються робити для них все ідеально: найкраще харчування, найкрутіші іграшки тощо.

Цікаво, що 80% південно-корейських жінок свідомо залишають роботу і присвячують себе материнству. Для них це відповідальніше будь-якої іншої роботи. Проте, на відміну від наших мам, кореянки не вважають за потрібне виводити дитину кожен день гуляти.

Корея дії схоже до Японії, де дитині до 5 років дозволяється вести себе як завгодно. Тому корейці вважають, що “виховувати” дитину потрібно тільки тоді, коли вона вже щось розуміє. До прикладу, якщо трирічний малюк вередує в вагоні метро, то всі пасажири будуть намагатися його розважити. Ніхто не стане зневажати чи кричати на маму.

Чтайте також:  "Діти як діти, а ти дебіл?" Що не так зі Споком і Карнегі та як батьки несвідомо виховують невдаху

Джерело.


Повернутись вверх