facebook

В Україні готуються до повного локдауну: Денис Шмигаль про план “Б”

Карантин вихідного дня діятиме щонайменше два тижні, але якщо він не спрацює, уряд готує інакший план.

Якщо карантин вихідного дня не вплине на кількість хворих на коронавірус, в Уряді розробляють план з протидії COVID-19, а саме введення повного локдауну. Про те, наскільки ймовірним є ведення більш жорсткого карантину, розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у фейсбук:
Лише спільними зусиллями можна протистояти розповсюдженню коронавірусу. Сьогодні закінчується четвертий день карантину вихідного дня. Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план “Б”.
Раніше Денис Шмигаль зазначав, що почались публічні обговорення запровадження локдауну, але жодної дати щодо його введення немає.

За його словами, карантин вихідного дня залишається розумною альтернативою жорсткого карантину, адже минулі вихідні показали, що люди обмежили свою мобільність, зменшилися довготривалі контакти між різними соціальними групами:
Ці та наступні вихідні буде діяти карантин вихідного дня. Після цього ми можемо оцінити його результат. Ми вбачаємо цей результат у виході на плато за кількістю хворих.
Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу “Інтер” розповів, що при теперішньому співвідношенні хворих та шпиталізованих, повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 000 нових хворих на добу.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Джерело.


Повернутись вверх