facebook

Україна імплементує Декларацію про безпеку шкіл

МОН працює над підвищенням рівня безпеки шкіл у зоні збройного конфлікту на Сході України

Міністерство освіти і науки працює над імплементацією принципів та рекомендацій Декларації про безпеку шкіл. З метою реалізації положень документа МОН підготувало проєкт Плану заходів з її реалізації.

Про це повідомив т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, МОН працює над тим, щоб розробити конкретні механізми моніторингу, системи раннього попередження нападів на заклади освіти і підготовки протоколів безпеки для шкіл.

«Ми вдячні представництву Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, а також Save the Children and Education Cluster за вагому підтримку міністерства в цьому напрямі», – зазначив т.в.о. міністра освіти.

Декларація містить зобов’язання попереджувати напади на заклади освіти та їх використання у військових цілях у період збройного конфлікту.

Також документ передбачає збереження безпеки в закладах освіти, захист права на освіту та моніторинг порушень прав дітей в умовах збройного конфлікту.

Окрім того, важливим аспектом приєднання до Декларації є відновлення освітньої інфраструктури, забезпечення психологічної роботи з учнями, батьками, вчителями, а також сприяння проведенню навчання з безпеки та охорони здоров’я.

Чтайте також:  Повістка разом з дипломом? Деяких студентів влітку можуть чекати «сюрпризи» від ТЦК

Джерело.


Повернутись вверх